mandag den 20. maj 2013

Mandelkage med rabarberkompot og marengs


10 personer ca.

Mandelkage:
225g. rørsukker
150 g. smør, stuetemperatur
4 æg, stuetemperatur
1 tsk. mandelessens
75 g. hvedemel
1 3/4 tsk. bagepulver
125 g. kværnede mandler

Rabarberkompot:
750 g. rabarber
½ vaniljestang
150 g. sukker

Marengs:
4 æggehvider
200 g. sukker
2 spsk. flormelis

Mandelkage:
Rør alle ingredienser sammen, og hæld dejen i en springform. Bag kagen ved 180 grader i ca. 40 minutter. Lad kagen køle let af.

Rabarberkompot:
Tænd ovnen på 175 grader. Skær rabarber i mindre stykker og læg dem i et ovnfast fad. Flæk vaniljestangen og bland kornene med sukker. Vend sukkeret med rabarberne, så de er dækket af sukker. Læg den tomme vaniljestang i fadet og bag rabarberne i 15-20 minutter - eller til de er møre. Lad rabarberne kølelet af. Sigt rabarberne, så væden ikke kommer med, og fordel rabarberstykkerne ovenpå mandelkagen.

Marengs:
Pisk æggehviderne næsten stive, og tilsæt herefter gradvist sukkeret. Til sidst tilsættes flormelis, og marengsen hældes i en sprøjtepose og sprøjtes ud ovenpå rabarberkompotten. Bag kagen igen ved 175 grader i ca. 15 minutter, så marengstoppen bliver gylden og sprød.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar