torsdag den 21. februar 2013

Donuts med hindbærglasur

ca. 12 stk.

Donut dej:
3/4 kop mælk
3 spsk. smør
3 1/4 kop mel
1/3 kop sukker
½ tsk. salt
2,5 tsk. tørgær
2 store æg
1 tsk. vanilje ekstrakt
 
Hindbærglasur:
2,5 dl. flormelis
2 spsk. frysetørret hindbærpulver
Lidt vand

Donut dej:
Varm smør og mælk (det skal ikke koge). Fjern gryden fra varmen.
Rør 2,5 kop mel, sukker, salt og gær sammen på en køkkenmaskine ved lavt tempo. Hæld smør/mælk i lidt ad gangen. Rør ved medium tempo i 2 minutter. Tilsæt æg og vanilje, og rør ved medium tempo i 2 minutter. Tilsæt det resterende mel og rør i 1 minut. Sæt dejen til hævning i 45 minutter med et klæde over.
Når dejen har hævet rulles den ud med en højde på ca. 1 cm. Brug to udstikkere til at stikke dem ud med. En stor udstikker på 9 cm. i diameter og en lille på 2,5 cm. i diameter.
Lad dem efterhæve i 30 minutter med et klæde over. Varm olien op, og frituresteg dine donuts. De skal være let gyldne. Lad dem afkøle.

Hindbærglasur:
Bland ingredienserne og dyp dine donuts  i glasuren. Pynt med krymmel.



1 kommentar:

  1. Hej.
    Når du skriver kop, er det så de amerikanske cup-mål du bruger?

    Hilsen Camilla :)

    SvarSlet