fredag den 31. august 2012

Dumle cupcakes


ca. 12 cupcakes

Vaniljecupcake:
140 g. mel
170 g. smør (stuetemperatur)
170 g. sukker
1,5 tsk. bagepulver
1/4 tsk. fint salt
½ dl. mælk (stuetemperatur)
½ dl. kærnemælk (stuetemperatur)
1 vaniljestang
1 helt æg (stuetemperatur)
1 æggehvide (stuetemperatur)
Karamel:
83 g. piskefløde
83. sukker
8 g. smør
½ tsk. vaniljeekstrakt
1 knsp. salt

Dumlecreme:
2 husblas
150 g. Dumle chokolader
2,5 dl. piskefløde

Vaniljecupcakes:
Sprøjt fedtstof i formene eller pensel med smeltet smør. Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Bland mælk og kærnemælk i en anden skål. I en tredje skål piskes smør og sukker ved medium hastighed i 2-3 minutter. Tilsæt det hele æg ved lav hastighed, og rør dejen ved medium hastighed indtil den er homogent. Tilsæt herefter æggehviden og rør indtil dejen er homogen. Tilsæt skiftevis de tørre ingredienser og de våde ingredienser ved lav-medium hastighed. Bland kun dejen så den lige akkurat er ensartet og homogen. Dejen må ikke "overrøres". Fyld 3/4 dej i formene og bag kagerne ved 175 grader i 10-15 minutter på midterste rist. Lad kagerne køle af.

Karamel:
Smelt 1/3 af sukkeret. Tilsæt smør, og hæld derefter fløde i lidt ad gangen. Hvis man hælder for meget i størkner karamelmassen, og man må begynde forfra. Tilsæt resten af sukkeret, og lad det koge i nogle minutter så det tykner. Tilsæt vaniljeekstrakt og salt. Tag karamelmassen af varmen, og lad det køle af, stil det herefter køligt.

Dumlecreme:
Udblød husblassen. Skær Dumle-chokoladerne i mindre stykker. Bring fløden i kog og tag gryden af varmen. Hæld den varme fløde over Dumle-chokoladen, og rør indtil de er opløst. Vrid husblassen fri for vand og smid den ned til chokoladen/fløden. Når al chokoladen er smeltet, dækkes cremen til med film, og stilles i køleskab minimum 3-4 timer (gerne natten over). Pisk cremen let op inden den skal bruges.

Samling:
Udhul kagerne og fyld dem med karamel og luk hullet til. Den resterende mængde karamel puttes i en sprøjtepose sammen med Dumle cremen, så der er karamel i den ene side af sprøjtepose og Dumle creme i den anden. Pynt kagerne med cremen.










onsdag den 29. august 2012

Bløde cookies med hvid chokolade & vanilje


ca. 24 cookies

Cookies:
100 g. hvid chokolade
1 vaniljestang
125 g. smør (stuetemperatur)
135 g. rørsukker
1 æg (stuetemperatur)
Lidt salt
180 g. mel
½ tsk. bagepulver

Cookies:
Hak chokoladen groft. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør smør, sukker og vanilje luftigt. Tilsæt æg og salt og rør godt. Sigt mel og bagepulver i dejen, og vend chokoladen i. Placer dem på to bageplader, og lav 24 cookies. Brug evt. en isscooper så de bliver lige store. Tryk dem let flade. Bag dem ved 180 i ca. 7-9 minutter, indtil kanten er lysebrun.








lørdag den 25. august 2012

Marcipancupcakes med kirsebær-buttercreme

12 stk. cupcakes

Marcipancupcakes:
140 g. mel
170 g. smør (stuetemperatur)
170 g. sukker
1,5 tsk. bagepulver
1/4 tsk. fint salt
½ dl. mælk (stuetemperatur)
½ dl. kærnemælk (stuetemperatur)
1 vaniljestang
1 helt æg (stuetemperatur)
1 æggehvide (stuetemperatur)
100 g. marcipan

Kirsebær-buttercreme:
225 g. usaltet smør (stuetemperatur)
350-400 g. flormelis
2 tsk. mælk
1 tsk. vaniljeekstrakt
Lidt salt
5-6 spsk. blendet friske kirsebær

Marcipancupcakes:
Sprøjt fedtstof i formene eller pensel med smeltet smør. Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Bland mælk og kærnemælk i en anden skål. I en tredje skål piskes smør og sukker ved medium hastighed i 2-3 minutter. Tilsæt det hele æg ved lav hastighed, og rør dejen ved medium hastighed indtil den er homogent. Tilsæt herefter æggehviden og rør indtil dejen er homogen. Tilsæt skiftevis de tørre ingredienser og de våde ingredienser ved lav-medium hastighed. Riv marcipanen og tilsæt den. Bland kun dejen så den lige akkurat er ensartet og homogen. Dejen må ikke "overrøres". Fyld 3/4 dej i formene og bag kagerne ved 175 grader i 15-20 minutter på midterste rist. Lad kagerne køle af.

Kirsebær-buttercreme:
Skyl kirsebærene, fjern stenen og blend dem. I en skål røres smørret luftigt og hvidt ved medium hastighed i 3-4 minutter. Tilsæt flormelis (lidt ad gangen indtil det er arbejdet ind i smørret). Tilsæt til sidst mælk, vaniljeekstrakt, salt og blendet kirsebær. Sprøjt cremen ud på de kolde cupcakes og pynt med friske kirsebær.







onsdag den 22. august 2012

Citroncupcakes med citroncreme

12 cupcakes

Citroncupcakes:
140 g. mel
170 g. smør (stuetemperatur)
170 g. sukker
1,5 tsk. bagepulver
1/4 tsk. fint salt
½ dl. mælk (stuetemperatur)
½ dl. kærnemælk (stuetemperatur)
1 vaniljestang
1 helt æg (stuetemperatur)
1 æggehvide (stuetemperatur)
2 tsk. fintrevet citronskal (øko)

Citroncreme:
2 husblas
150 g. hvid chokolade
2,5 dl. piskefløde
1,5 øko citroner

Citroncupcakes:
Sprøjt fedtstof i formene eller pensel med smeltet smør. Riv citronskallen fint. Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Bland mælk og kærnemælk i en anden skål. I en tredje skål piskes smør og sukker ved medium hastighed i 2-3 minutter. Tilsæt det hele æg ved lav hastighed, og rør dejen ved medium hastighed indtil den er homogent. Tilsæt herefter æggehviden og rør indtil dejen er homogen. Tilsæt skiftevis de tørre ingredienser og de våde ingredienser ved lav-medium hastighed, og til sidst citronskallen. Bland kun dejen så den lige akkurat er ensartet og homogen. Dejen må ikke "overrøres". Fyld 3/4 dej i formene og bag kagerne ved 175 grader i 10-15 minutter på midterste rist. Lad kagerne køle af.





Citroncreme:
Udblød husblassen. Hak chokoladen fint. Bring fløden i kog og tag gryden af varmen. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør. Vrid husblassen fri for vand og smid den ned til chokoladen/fløden sammen med citronskal. Når al chokoladen er smeltet, dækkes cremen til med film, og stilles i køleskab minimum 3-4 timer. Pisk cremen let op, og put cremen i en sprøjtepose med tyl. Sprøjt cremen ud på kagerne.
OBS! Man kan evt. farve cremen gul med pastafarve eller frugtfarve.


 


 

lørdag den 18. august 2012

Pastel Chokoladekage


En af mine yndlingsblogge er Sweetapolita. Her findes de smukkeste kager, og man kan ikke andet end blive inspireret! Forleden sad jeg og kiggede på bloggen og faldt pladask for kagen Pastel Swirl Cake. Det er så fint at blande farverne på den måde og så ser den bare så ren og klassisk ud. Jeg har lånt Sweetapolita's opskrift til chokoladekagen, som by the way, er sindsyg god. Kagen bliver virkelig frisk og let i det! Og så ellers bare en ganske almindelig buttercreme.

Chokoladekage:
270 g. mel
410 g. sukker
90 g. kakao
9 g. natron
7,5 g. bagepulver
7,5 g. salt
1,1 dl. olie
2,1 dl. kærnemælk (lunken)
2 dl. espresso (lunken)
3 æg
4 tsk. vaniljesukker

Buttercreme:
500 g. usaltet smør (stuetemperatur)
650-900 g. flormelis
ca. 4,5 tsk. mælk
2  tsk. vaniljeekstrakt
Lidt salt

Chokoladekage:
Sigt alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt resten af ingredienserne og rør ved medium hastighed i 2 minutter. Hæld dejen i 2 springforme på 18 cm, og bag dem ved 180 grader i 35 minutter.

Buttercreme:
Rør smørret luftigt og hvidt ved medium hastighed i 3-4 minutter. Tilsæt flormelis (lidt ad gangen indtil det er arbejdet ind i smørret). Tilsæt til sidst mælk, vaniljeekstrakt og salt.

Samling:
Smør buttercreme på toppen af den ene kage og læg den anden ovenpå og smør hele kagen op med buttercreme og stil den i køleskab indtil den er hård.
Opdel resten af buttercremen i 3 skåle og farv dem de farver du ønsker. Smør den ene farve buttercreme på toppen af kagen, den anden farve på øverste del af kagen og til sidst den tredje farve på den nederste del af kagen. Udglat buttercremen med en palet. Pynt evt. med krymmel på toppen.