tirsdag den 8. maj 2012

Chokolademousse på biscuitbund


Ca. 4 stk.

Biscuitbund:
10 g. mandelmel
4 æg
75 g. sukker
110 g. mel

Chokolademousse:
100 g. chokolade
4,5 æggeblommer (past.)
40 g. sukker
2,5 dl. piskefløde

Pynt:
Chokolade til mønster

Biscuitbund:
Pisk æggene meget luftige med sukkeret i en skål. Sigt melet i en anden skål. Tilsæt mandelmel, og sigt melet videre over i æggesnapsen. Vend forsigtigt til dejen er helt ensartet. Hæld straks dejen i en smurt springform, og bag bunden i ca. 20 min ved 180 grader. Stik bundene ud når bunden er afkølet, og placer dem i musseringe med plastchartek.

Chokolademousse:
Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret. Hæld den smeltede chokolade i æggesnapsen. Pisk fløden til skum og vend den hurtigt, men grundigt i chokoladeblandingen.  Hæld chokolademoussen i mousseringene. Stil på køl i min. 3 timer.


Pynt:
Temperer chokoladen og hæld den i et kræmmerhus, og sprøjt chokoladen ud når den stivner efter ½ minut, og lav et mønster. Placer den ovenpå den færdige mousse.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar