mandag den 5. marts 2012

Flødekarameller


Flødekarameller:
250 gram sukker
2 ½ dl piskefløde
1 stang vaniljekorn (kan undværes)
25 gram smør
1 knsp salt

Flødekarameller:
Smelt halvdelen af sukkeret i en gryde ved middel varme. Lad det blive gyldent.













Tilsæt herefter smørret og rør det godt ud i sukkeret.






Hæld langsomt fløden i, så sukkeret ikke størkner, vær forberedt på det kan bruse op.


Tilsæt nu den anden halvdel sukker, vaniljekorn og salt, og lad det koge ca. 10 minutter. Kog indtil boblerne begynder at hænge sammen og massen bliver tydeligt grødet i konsistensen.
Benyt et stegetermometer. Ved 125 grader bliver karamellerne bløde og fudge-agtige og ved 130 grader bliver de relativt hårde. Hold øje med hvor mange grader karamelmassen har.

Hæld massen ud i en form beklædt med bagepapir, hvor den kan køle af. Når karamellerne er helt kolde, kan de skæres ud

6 kommentarer:

  1. Hvad med den anden halvdel af sukkeret, er der noget jeg overser?

    SvarSlet
  2. Ups ;-) Jeg har rettet fejlen. Den anden halvdel sukker skal i efter fløden.
    Vh. Rikke

    SvarSlet
  3. Hvor mange karameller bliver der af en portion? :)

    SvarSlet
  4. Hejsa! Bliver disse karameller bløde, eller bliver de hårde/tørre som fudge? :-)

    SvarSlet